Ing. Pavol Habera -  narodený 12.apríla 1962 v Brezne. V krstnom liste má uvedené meno Pavel Habera (otec vraj nechcel, aby bol v rodine ďalší "vol"). Neskôr sa aj tak kvôli triednym v škole predsa len objavilo v mene "o".

Otec Paľa Haberu - Pavol Habera st., bývalý strojný zámočník, toho času na dôchodku
Matka Paľa Haberu - JUDr. Božena Haberová, pracovala na Mestskom úrade v Brezne

    Rodičia Paľa Haberu sa spoznali, keď obaja pracovali v Strojárňach Piesok. Keď sa im narodil syn Pavol, mama Paľa Haberu sa práve učila na diaľkové štúdium právnickej fakulty. Detstvo mal ako Paľo hovorí dobré. Bol normálny chalan, ktorý rád hrával futbal (na to doplatilo nemálo vybitých okien), nebol však bitkár. Bežné vylomeniny sa samozrejme sem tam objavili. Paľo ešte na základnej škole chodil spolu s Ivanom Muriňákom do hudobnej školy, kde hrával na husle. Chodil tam sedem a pol roka, hrozne ho to nebavilo, nakoniec nešiel ani na záverečné skúšky. Na Vianoce 1975 dostal od rodičov svoju prvú gitaru - španielku za 170 Kčs. Od začiatku siedmej triedy na základnej škole až do konca štúdia na strojníckej priemyslovke hrával Paľo volejbal za klub Mostáreň Brezno.

    Prvá kapela - založená na Strednej priemyselnej škole strojníckej v roku 1976 Paľovým triednym Cyrilom Kršňákom. Najskôr to mala byť skupina na doprovod recitačného krúžku. Paľovi sa najskôr do kapely nechcelo, ale neskôr ho triedny presvedčil. Kapelu najskôr nazvali SMALL, potom prišlo ešte niekoľko zvučných mien a skončilo to u názvu 3 MH (Muriňák, Mikloško, Mirilovič, Habera). Paľo hral na elektrickej gitare značky Iris so zabudovaným zahraničným snímačom.

    Na troskách 3 MH vzniká nové zoskupenie MPH. Do kapely pribudol Jaro Peruňský, zo zostavy 3 MH zostali len Paľo a Ivan Muriňák. MPH fungovala asi tak, že si všetci zobrali španielky a začali chodiť po čundroch, kde hrávali pri ohni - bol to vlastne folk. Neskôr sa prihlásili spoločne do súťaže a vyhrali krajské kolo (Festival politickej piesne v Martine a Sokolove). Mimochodom na festivale bol v porote aj Július Kinček.

    Zlomom v živote bol odchod do Bratislavy na vysokú školu. Pustil sa tiež do dvojročného štúdia spevákov zábavného žánru. V roku 1983 sa prihlásil na festival Mladá píseň Jihlava´83 s dvoma vlastnými piesňami Deti a Únava. Vyhrala Ingrid Kálmánová, druhý bol Petr Sepeši a tretí skončil Pavol Habera. Cenu zo známejších dostala ešte Iveta Bartošová. Na súťaži sa tiež zúčastnila aj Oľga Záblacká a Petra Zámečníková.

    Pod vedením Braňa Hronca Paľo spolu s Evou Wolframovou (so sestrou Alicou chodil Paľo 9 rokov do triedy) vytvorili spevácke duo. Zúčastnili sa na viacerých festivaloch, v Bojniciach vyhrali. Prvý klip, alebo skôr len také natočenie pesničky bol práve s Evou. Na Paľov vkus to však bolo príliš sladké a veľmi mu to nesedelo a tak sa spolupráca skončila. V Bojniciach v roku 1982 dostal Paľo prvú ponuku od Dušana Antalíka ísť spievať do TEAMu. Vtedy ju ešte nevyužil.

    Na vysokej škole ekonomickej sedel na prednáškach vedľa Dušana Giertla (neskôr bol manažérom Tublatanky), ktorý ho zoznámil so spolužiakom Andrejom Šebanom. Andrej mu predviedol svoje hudobné schopnosti na gitare. Sadol za klavír a skúšal Paľom spevácky rozsah. Potom povedal - "je to jasné, ty si spevák". A to už bol zárodok budúcej kapely Tristo hrmených, neskôr zásahom zhora premenovanej na Tristo HR. Potom sa spoznali s Petrom Uličným, ktorý im začal písať texty.

     Promócie. Ing.Pavol Habera. Diplomová práca na tému "Vybrané možnosti využitia robotov" šťastlivo obhájená. Píše sa rok 1985. Ešte pred vojnou bol Paľo krátko členom skupiny Burčiak. Šéfom skupiny bol Paľo Daněk - basgitarista, na gitaru hral Andrej Šeban, na klávesy Martin Karvaš a na bicie Ivan Jombík (neskôr mixoval napr. tretiu Paľovu sólovú platňu). Bola to vlastne taká bluesová skupina. Veľký úspech mali na hudobnej prehliadke Blues na Dunaji.

    Potom už prišla vojna. Paľo sa zúčastnil konkurzu do Vojenského umeleckého súboru v Bratislave, Paľa si všimol jeden major, avšak bol z Tábora, a tak Paľo narukoval do Vojenského umeleckého súboru v Tábore v južných Čechách. Dostal sa ku klavíru a ako samouk sa začal učiť na klavír. Venoval mu veľa času. Na malom klavíri v skúšobni zboru vznikla napríklad aj pesnička List od Vincenta, ktorú neskôr otextoval Daniel Hevier a objavila sa na prvom albume Teamu. Paľo účinkoval v armádnej kapele, kde neskôr prevzali aj veci od Van Hallen a ďalších rockových kapiel. S touto kapelou prechádzali kasárne po celej republike. Raz si dokonca zahral aj na bicie, bubeník mal zlomenú nohu.


1986
    Návrat z vojny a hneď na to potom založenie skupiny Avion. Šéfom kapely bol  Fero Griglák, ktorý hral na prvú gitaru na ďalšiu hral Peter Peteraj, Pavol Kozma na bicie a Martin Karvaš na basovú gitaru a Paľo spieval. Kapela po muzikantskej stránke bežala výborne, avšak stroskotala na organizačno-produkčnej stránke. V rozhlase sú tri alebo štyri pesničky Spočítané máš, ktorá bola dokonca i v Triangli a Výpravca vtákov, ktorá sa dostala do hitparády 5 x P a ešte asi jedna Majiteľ súkromných vzbúr. Textárom Avionu bol Daniel Hevier. Avion fungoval asi rok a potom sa rozpadol. Bolo to aj tým, že Griglákova gitarová hudba a Haberov hlas veľmi spolu nesedeli. Škoda, že po ňom neostal album, to však boli už tie spomínané organizačné problémy.


1987
    Na bratislavskej lýre 1987 sa Paľo stretol s gitaristom Teamu Ivanom Válekom a ten mu navrhol, aby šiel spievať do Teamu. Team už bola známa kapela, s pesničkou Beh vyhrali Triangel, na Lýre sa prezentovali piesňami Na jednej lodi a Kúsok pravdy. Tú prvú porota neprijala i keď podľa Paľa bola lepšia ako Kúsok pravdy. Možno vybrali Kúsok pravdy preto lebo to bola skladba od Jula Kinčeka, a ten pracoval v jedinom slovenskom vydavateľstve a mal teda veľkú silu pri výbere. Team mal už hotový album vo forme demosnímky a tak niektoré veci Paľo len prespieval, niektoré sa s pomocou Jula Kinčeka upravili a pridali sa tam dve pesničky Paľa Haberu a dve od Jula.

    Prvý album Teamu sa natáčal v Opuse na dvakrát. Najskôr v októbri a potom v decembri 1987. Volá sa jednoducho TEAM. Prvý hit Nároční sa z pochopiteľných dôvodov v tej dobe veľmi nesmel hrať. Druhý nasadený hit Reklama na ticho sa už chytil a za ním i Malá nočná búrka. Album vyšiel koncom leta 1988. Predalo sa ho okolo 250 000 kusov. Tento album vyšiel aj v jazyku esperanto pod názvom Reklamo Al Silento. To umožnilo Teamu ísť do sveta na rôzne esperantské stretnutia (Holandsko, Nemecko, Anglicko).

1989
    Druhý album Teamu - Prichytený pri živote vychádza o rok neskôr (1989) a potvrdzuje, že úspech jednotky nebol náhodný. Druhý album je už podstatne vyrovnanejší, štýlovo i autorsky kompaktnejší. Paľovi iste pomohol i rok koncertovania. Škoda, že platňa je zvukovo najhoršie nahraná zo všetkých albumov Teamu. Priniesla však hneď niekoľko hitov Prievan v peňaženke, Lietam v tom tiež, Pieseň pre nesmelých, Jeden kabát, jedna koža, jedna tvár a ďalšie. Team víťazí v ankete Zlatý slávik, po vyjdení druhej platne ide Team na turné po Veľkej Británii. Predaj platne dosiahol číslo 250 000 kusov.

1990
    Tretí album, je rozhodujúci. Robia ho už zlatí slávici, produkuje ho Július Kinček. Veľa práce dala celá príprava albumu. Výsledok stojí za to. Platňa je po všetkých stránkach vyvážená. Vznikli však problémy v Opuse, ktorý nemal zaplatené pohľadávky a zastavilo sa lisovanie albumu. Manažér Stano Marček však prišiel s nápadom urobiť album v koprodukcii s českou firmou Tommü Records. TEAM 3 vychádza na jeseň roku 1990. Priniesol hity ako Držím ti miesto, Severanka, Nebuď pes, ale i trochu odlišný Starý zákon. Zásluhu na tom má i zvukár Ivan Jombík (bol bubeníkom v kapele Burčiak, kde Paľo spieval). Team sa stáva opäť zlatým slávikom.

1991
V roku 1991 sa Team do tretice stáva zlatým slávikom a v kategórii spevákov tento titul získava i Pavol Habera. 6.marca 1991 preberá Team v Ostrave Zlatú platňu za album TEAM 3. Z albumu sa predalo okolo 150 000 kusov.

    Po treťom albume TEAMu Paľo vydáva v júni 1991 svoj prvý sólový album nazvaný Pavol Habera. Viacerí boli voči tomuto projektu skeptický. Samotné meno Paľa Haberu ešte nebolo až tak známe, a preto aj predajcovia platní objednávali len po pár kusoch. Onedlho na to už hity ako Je to vo hviezdach alebo Láska, necestuj tým vlakom presvedčili i rozpačitých priaznivcov Teamu a platňa išla na dračku. Zaujímavý boli i hostia ako David Koller zo skupiny Lucie, ktorý hral na bicie, Petr Janda z Olympicu, František Griglák a Andrej Šeban si zahrali po jednom gitarovom sóle. Platňu produkovali spolu Paľo Habera s Julom Kinčekom. Z albumu sa predalo vyše 150 000 kusov.

    Štvrtý album TEAMu TEAM 4 prichádza pomerne skoro v novembri 1991 v dobe, keď obľuba pesničiek z prvej platne Paľa Haberu vrcholí. Na tejto platni odviedli viac práce muzikanti z Teamu a Paľo i Julo Kinček im nechali voľnejšie pole ako na predchádzajúcich albumoch Teamu. Nahrávalo sa Martine, to bol dávny sen Dušana Antalíka. Preto platňa je možno viac surovejšia a naturálnejšia, ale to záleží od vkusu. Známejšími hitmi boli Čo s tým a Ženská menom panika. Počet predaných kusov presiahol 100 000 kusov.

1992
    V marci 1992 preberajú Habera a Kinček na Výročnej cene Československej hudobnej akadémie v Prahe ocenenie spevák a producent roku. 1.júna 1992 v Prahe Paľo preberá Zlatú platňu za LP PAVOL HABERA a zároveň krstí svoj druhý sólový album Habera 2. Veľkým hitom sa stáva pieseň Kým ťa mám a neskôr Preč, preč. Produkciu zabezpečila zohratá dvojica Habera a Kinček. Z druhej platne sa predalo cez 130 000 kusov.

    Paľo vstúpil aj na divadelné dosky a to hlavnou úlohou v rockovej opere režiséra Jozefa Bednárika Evanjelium o Márii. Zahral si tam úlohu Ježiša spolu s Máriou Eliášovou (Mária), Jánom Galovičom (Ján) a ďalšími účinkujúcimi. Premiéra bola 13.marca 1992 na Novej scéne v Bratislave. Hudba z tejto rockovej opery vyšla i na hudobných nosičoch.

1993
    Vo februári 1993 vychádza knižka Pavol Habera In Flagranti, s ktorej som z veľkej miery čerpal pri písaní týchto textov. V apríli 1993 sa Paľo zúčastnil ako hosť spolu s Petrom Nagyom a Paľom Drapákom z Metalindy na nahrávaní spoločnej piesne Kým nevieš čo nesmieš, ktorú nahrali spolu s Robom Grigorovom na jeho platňu so skupinou MIDI Z extrému do ekstrému.

    Toto obdobie je pre Paľa veľmi nabité. V zime 92-93 natáča svoj zatiaľ jediný film Fontána pre Zuzanu 2 pod režisérskym vedením Dušana Rapoša. Paľo hrá hlavnú úlohu spolu s Evou Vejmělkovou. Ide o príbeh kamionistu, ktorý sa stane spevákom. Vo filme hrá i Ibrahim Maiga, Maroš Kramár a Lucie Bíla. Keďže ide o hudobný film soundtrack filmu si zobrali pod patronát Paľo Habera a Vašo Patejdl. Premiéra filmu bola 18.júna 1993.

    V tom istom období sa nahráva v Martine už piaty album TEAMu nazvaný TEAM 5, ktorý vychádza v lete 1993. Na tejto platni už bolo viac hitov ako na štvorke a piesne ako S tebou bez teba, Život je nuda, Poď sa mi snívať sa často hrávajú v rádiách. Produkciu albumu si zabezpečila skupina sama. Na nadväzujúcom koncertnom turné Teamu vystúpil ako hosť a showman Ibrahim Maiga, s ktorým  spievali i piesne z filmu Fontána pre Zuzanu 2.

1994
    Paľo sa opäť vracia na muzikálovú scénu a to v muzikáli Jozef a jeho zázračný farebný plášť, ktorý bol odpremiérovaný 27.mája1994 na Novej scéne.

     V TEAMe dohodli, že si dajú nejaký čas pauzu, aby mohli realizovať svoje projekty aj ostatní členovia kapely. V roku 1994 vychádza sólový album album Bohuša Kantora (klávesák v TEAMe) Nelajsia, ktorý nadväzuje na divadelné predstavenie. Dušan Antalík vydáva v roku 1995 sólový album 911 s rockovým pesničkami. Bohuš (Bobo) Kantor neskôr vydal aj ďalšie inštrumentálne albumy.

1995
    20.marca 1995 vychádza tretí sólový album Paľa Haberu Zhasni a svieť. Prvý singel bol Telemánia a druhý Keď sa baba zblázni. Platňu si produkoval Paľo sám a potom to trochu ľutoval, lebo ako on hovorí, nemal mu kto odporovať a platňa bola podľa jeho neskoršieho vyjadrenia nemastná-neslaná. Tento album už vydal u Polygramu. Na tretí album nadväzovalo koncertné turné PAVOL HABERA SPECIAL TOUR 95, ktoré sa začalo 18.júna 1995 a trvalo do septembra, kde prezentoval nové pesničky, ako aj piesne z dvoch sólových albumov, piesne od Teamu a z filmu Fontána pre Zuzanu 2. Spolu to bolo asi 60 koncertov. Na gitaru hral Andrej Šeban, na bicie Emil Frátrik, na basovú gitaru Oskar Rösza, na klávesy Juraj Tatár a skupinu dopĺňali dve vokalistky.

1996
    Pre účel súťaže krásy Miss Slovensko 1996 Paľo s 12 finalistkami naspievali titulnú pieseň do súťaže Hrej až naveky láska. Táto pieseň vyšla len na nepredajných singloch. Víťazka Vladimíra Hreňovčíková si neskôr zahrala v Paľovom klipe k albumu HABERA Týždeň má sto dní. Jedna z finalistiek Jana Kirschnerová sa dala na spevácku kariéru a vydala sólový album, spievala aj na súťaži Miss Slovensko 97.

    Milan Dočekal v auguste 1996 pokrstil svoj sólový album Mág. Ide o typickú Teamáckú muziku, texty od Daniela Heviera a Milana Nemčeka. Počas leta 1996 vyšiel nový nepredajný singel Paľa Haberu - Candy, ktorý je predzvesťou nového albumu, ktorý vyšiel až na ďalší rok. Ohlasy na tento singel boli rôzne a dali Paľovi utvrdenie smerovania albumu.

    Po koncertnom turné sa Paľo odmlčal a pripravoval vianočný projekt Svet lásku má. Julo Kinček vybral z vyše tisíc piesní k Vianociam dvanásť piesní, slovenských, českých i zahraničných ako aj niektorých ľudových, ktoré potom v slovenčine naspieval Paľo Habera (okrem Pie Jesu po latinsky a jednej po česky). Titulnú pieseň zložil Paľo Habera a naspievali ju s ním Karel Gott a Peter Dvorský. K tomu hudba Slovenskej filharmónie pod vedením Ondreja Lenárda. Platňu aranžoval Juraj Tatár. Ako označili niektorý novinári - Projekt desaťročia. Platňa vyšla 21.októbra 1996. Za necelé dva mesiace sa stáva album platinovým a blížil sa k dvojitej platine (60 000 kusov).

    Polovica skupiny TEAM sa rozhodla dať sa dokopy, zobrali nového speváka Romana Révaia a nového bubeníka ĎusaPetrusa a koncom roka 1996 vydávajú vo vydavateľstve Bohuša Kantora ENA Records album Voľná zóna.

1997
    13.februára1997 v Bratislavskom divadle Nová scéna sa konalo odovzdávanie výročných cien Zväzu autorov a interpretov pod názvom Grammy West´96. V ankete hlasovalo asi dve stovky hudobných odborníkov. Pavol Habera a album Svet lásku má získal viacero ocenení :
audionahrávka roka - Ján Došek za album Svet lásku má a album Dogstime od Gladiatoru
producent roka - Július Kinček za albumy Svet lásku má a Second od MC Erika a Barbary
album roka - Pavol Habera Svet lásku má
skladba roka - Pavol Habera  Svet lásku má
skupina / interpret roka - Pavol Habera

    12.apríla 1997 v deň Paľových 35.narodenín účinkoval v programe Miss Slovensko 1997 v Prešove. Prezentoval sa novými skladbami Mám ťa rád a Hrdzovlasá. Po dekorácii Miss Slovensko 1997 Lucii Povrazníkovej spustil Paľo skladbu Svet lásku má spolu s Karlom Gottom a Petrom Dvorským.

    Hneď po krste Svet lásku má (25.10.1996 na Smolenickom zámku) Paľo už pokračoval v príprave ďalšieho albumu, na ktorom už pracoval vyše roka. Album vychádza 14.apríla 1997 vo vydavateľstve Polygram a má jednoduchý názov HABERA. A dá sa povedať, že je v jeho kariére prelomovým. Zmena image - skrátenie účesu, malá briadka, decentnejší šatník. Zlomom je však hudba, je trochu odlišná, tvrdšia, už nie je taká sladká. Prvý nasadený singel Týždeň má sto dní odznel v premiére 29.3.1997 pri vysielaní zábavnej hry TV Markíza 4x4, ako aj plánovaný druhý singel Mám ťa rád zaznamenali obrovský obdiv v publiku. Nahrávanie albumu ako aj produkciu zvládli Pavol Habera a Juraj Tatár sami. Krst sa konal 23.apríla 1997.

    17.mája 1997 v Trenčíne zahájil gigantickú koncertnú šnúru Pavol Habera VSŽ Tour 97. Predstavil na ňom takmer všetky piesne s albumu Habera, zahral aj pesničky z predchádzajúcich sólových i Teamáckych albumov ako aj z filmu Fontána pre Zuzanu 2. Divákov prekvapila perfektná úroveň zvuku a osvetlenia. Na klávesy hrá Milan Dočekal, na basovú gitaru Branislav Valanský, na druhé klávesy Juraj Tatár, na gitaru Juraj Burian, na bicie Ivan Marček (na niektorých koncertoch Emil Frátrik). Druhá časť koncertného turné pokračovala 11.septembra 1997.

    V čase koncertovania vychádza kniha textov od Daniela Heviera, kde sú všetky texty Daniela Heviera, ktoré napísal pre Paľa Haberu a Team plus zopár textov od iných spevákov a skupín (Milan Dočekal, Money Factor, Pavol Hammel).

    22.11.1997 dostal Paľo Habera cenu Tatrabanky, kde si pozval ako hosťa Hanu Hegerovú a spoločne si zaspievali pieseň Hany Hegerovej Levandulová. V novembri dostal od riaditeľa ROCK FM Rádia cenu Grand Prix za najviac odohraných pesničiek

    1.12.1997 v Bratislave a 3.12.1997 v Košiciach sa uskutočnil spoločný vianočný koncert Paľa Haberu s Petrom Dvorským s názvom Daj Boh šťastia tejto zemi. Spolu s Petrom Dvorským a Štátnou filharmóniou Košice si Paľo zaspieval na spoločnom koncerte 1.12. na bratislavských Pasienkoch a 3.12. v košickej Mestskej športovej hale (repertoár  zahrňoval Petrove árie, Paľove pesničky Hrdzovlasá a Severanka v úprave pre filharmóniu, ako aj spoločné duety napr.ária Nemorina z Donizettiho opery Nápoj lásky, pieseň Oh, Holy Night, Una Furtina Lagrima (G.Donizetti), Buvaj dieťa krásne, Tichá noc, Love Song z albumu Fontána pre Zuzanu 2 a vianočné koledy z albumu Svet lásku má. Záznam z tohto koncertu odvysielala TV Markíza na štedrý večer 1997.

    20.12.1997 sa v ankete agentúry Oklamčák Production Slovenský slávik umiestnil Paľo Habera na druhom mieste.Na prvom mieste sa umiestnil Peter Nagy a tretí bol Miro Žbirka. Tieto výsledky sú veľmi podozrivé, lebo minulé predbežné umiestnenia bol Paľo Habera na prvom mieste. Nakoniec to potvrdila aj tlač, takže to nie je len môj subjektívny názor. Kto vie ako je to  v skutočnosti...  Kdeže je tá úroveň Českého slávika, to sa nedá ani porovnať...

1998
    Vo februári 1998 bola založená prvá www stránka zaoberajúca sa komplexne hudobnou tvorbou Pavla Haberu, t.j. tieto stránky :-).

  V marci 1998 sa na novom albume Laca Lučeniča Double L & Vinyl Culture - Good Vibes: Remixes objavil aj remix pesničky Paľa Haberu Výsluch svedomia z posledného sólového albumu a tiež pesnička Som v tom z prvého albumu Teamu.

  18.4.1998 hodinu pred začatím súťaže Miss Slovensko 1998 sa konal v divadle A.Bagara v Nitre hodinový program firmy PolyGram, na ktorom bola udelená Paľovi Haberovi a Júliusovi Kinčekovi, ako prvý krát v histórii na Slovensku, dvojitá platinová platňa za album Svet lásku má.

  25.4. 1998 sa Paľo zúčastnil na vyhlasovaní ankety TV Markíza NOS 98 - Nepolitická osobnosť Slovenska. Bol nominovaný spolu s Petrom Nagyom a Barbarou Haščákovou na cenu Spevák roka 1998. Zaujívavosťou bolo, že každý nominovaný si mal vymyslieť na spolunominovaných nejakú úlohu, ktorú majú splniť. Barbara si vymyslela na Paľa, aby zaspieval nejakú rapovú pesničku a po anglicky, Paľo potom spustil pieseň Severanka v rapovej úprave, s pozmeneným textom. Vrátil jej to tým, že si dal zaspievať pieseň Do It od Barbary po slovensky. Peter Nagy chcel od Paľa, aby zaspieval jeho pesničku Waikiki Raga. Paľo zasieval kúsok z refrénu a potom povedal, že viac sa mu nepodarilo rozlúštiť text. Peter Nagy za to musel tancovať na svoju pesničku v štýle Nagy osemdesiate roky. Víťazkou sa stala Barbara Haščáková.

    14.11.1998 vyšiel nový koncertný vianočný album Paľa Haberu a Petra Dvorského. Názov CD je Vianočné koncerty a obsahuje 18 skladieb, ktoré boli nahrané na živých koncertoch 1.12.1997 v Bratislave a 3.12.1997 v Košiciach spolu s Košickou štátnou filharmóniou pod vedením dirigenta Rudolfa Geriho. Na albume sú i prerobené skladby pre filharmóniu ako Severanka, Hrdzovlasá a Pieseň lásky (Lovesong z Fontany pre Zuzanu 2).

    22.novembra 1998 bola na STV vyhlásená anketa Slovenský slávik 1998, ktorú usporiadala neslávna agentúra Oklamčák Production. Celý program bol nadmieru opäť trápny, nezúčastnil sa tam opäť ani jeden z umiestnených, a pripadalo mi to ako nemastná-neslaná diskotéka za účasti kamier a plátna, kde sa premietali videoklipy. Len tak mimochodom kategóriu spevákov vyhral Pavol Habera, druhý bol Miro Žbirka a tretí Peter Nagy (zaujímavé, že minulý rok v tej istej ankete vyhral).

    6.decembra 1998 sa Paľo zúčastnil na akcii pre deti z detských domovov Úsmev ako dar. Zaspieval pesničku Hrdzovlasá a ako bonus Je to vo hviezdach.

    19.decembra 1998  Paľo Habera získal zlatého Slávika 98. V kategórii spevák vyhral jednoznačne s počtom hlasov 22 270, pred Robom Kazíkom a "Mekym" Žbirkom, ktorí dokopy získali menej hlasov ako Pavol Habera. Na záver zaspieval Zvonárovu pieseň. Cenu za prvé miesto 60 tisíc korún venoval detskému domovu. V kategórii speváčka vyhrala Barbara Haščáková pred Marikou Gombitovou a Marcelou Lajferovou.

1999
    V januári 1999 vychádza album z rockovej opery Mary Stuart, na ktorý Paľo prispel jednou skladbou Skon kráľa. Je to veľmi charizmatická pesnička, ktorá ukazuje ako sa Paľo vie vžiť do úlohy ktorú spieva.

    Február, marec 1999 - V ankete časopisu Maxisuper - Maxisuper Award '98 sa Pavol Habera v kategórii Maxisuper interpret '98 umiestnil na treťom mieste za Barbarou Haščákovou a prvým Petrom Nagyom. Sám sa zúčastnil (19.2.1999) na vyhlásení výsledkov. Mimochodom bol vkusne oblečený v čiernom a v tmavých jeansoch od Versaceho.
Činnosť Fanklubu Paľa Haberu v Humennom bola ukončená pre viacero problémov a hlavne kvôli odchodu šéfa fanklubu na vojenskú službu.
Paľo podpísal zmluvu s agentúrou Forza o spolupráci, robil aj zvučky na Miss '99, ktorú organizovala práve Forza.

    17. apríla 1999 bola v programe TV Markíza Miss '99 odpremiérovaná nová skladba Prvýkrát z pripravovaného nového albumu skupiny Team opäť s Paľom Haberom. Fanúšikovia Teamu si však museli na tento album počkať ešte vyše roka.

    Dňa 23.septembra 1999  sa v Banskej Bystrici uskutočnil benefičný koncert pod názvom HVIEZDY sNAMI, kde vystúpil aj Pavol Habera. Okrem Paľa sa predstavili aj Jožo Pročko, Marcela Laiferová a ako hosť príšla aj slávna skupina Boney M.
Známa je už aj zostava staronového Teamu. K stálym členom Dušan Antalík (gitary), Ivan Válek (basová gitara), Milan Dočekal (klávesy) pribudol bubeník Emil Frátrik a na klávesy si zahrá aj Juraj Tatár. A spev samozrejme Pavol Habera.

    16. október 1999 - Tento pondelok sa dostal na trh nový album Barbary Haščákovej v produkcii Paľa Haberu a Juraja Tatára. Celý album nahrávali len oni dvaja okrem jednej skladby. Z albumu cítiť podobný dobrý zvuk, aký bol na Paľovom poslednom sólovom albume. Paľo je tiež spoluautorom hudby z prvého singla Posledný tanec.

   21. novembra 1999 získal Paľo Habera v ankete Slávik '99 zlatého slávika v kategórii spevák. Suverénne zvíťazil (43 700 hlasov) pred druhým Richardom Müllerom (21799), ktorý získal o vyše polovicu hlasov menej ako Paľo Habera. Na treťom mieste skončil Robo Kazík. V klavírnom sprievode Juraja Tatára zaspieval Paľo novú pieseň Vietor v dlaniach z pripravovaného albumu love songov, ktorý by mal výjsť najskôr asi jeseň roku 2000.

    31. decembra 1999 - V štúdiách na Kolibe sa v novembri nahrával pre TV Markíza Silvestrovský program, kde vystúpila skupina Team preoblečená v štýle skupiny zo 70-tych rokov Village People a zaspievali prerobenú pesničku Lietam v tom tiež do štýlu skupiny Village People.Toto vystúpenie zožalo obrovský úspech u publika.

2000
    26. marca 2000 bola v rádiu Koliba v hitparáde Horeháj premiéra singla Krátke lásky z nového albumu skupiny Team 7edem.

     9. mája 2000 vychádza dlho očakávaný a dlho pripravovaný nový album skupiny Team s názvom 7edem. Vychádza ako vôbec prvý titul produkčného domu a teraz už aj vydavateľstva Forza. Celkovo je sedmička veľmi príznačná pre tento album. Je to v poradí siedmy album skupiny Team, ktorá sa zišla v takmer pôvodnom zložení po siedmych rokoch. V tento deň bol v hoteli Holiday Inn v Bratislave aj pokrstený. Zmenil sa aj image kapely, všetci boli ostrihaní na krátko, Dušan Antalík dokonca dohola. 17.mája 2000 bola televízna premiéra singla Krátke lásky v programe Talent 2000, kde sa predstavili mladé kapely a interpreti. Paľo dokonca produkoval dve pesničky pre týchto mladých interpretov a bol tiež členom poroty.

    1.júna 2000 vychádza hudobné CD s rozprávkou Soľ nad zlato, na ktorej do veľkej miery spolupracoval aj Paľo Habera. Bol autorom hudby viac ako polovice skladieb, naspieval úlohu kráľa. Ďalej na platni spievali Janka Hospodárová, Zuzka a Soňa Norisové, Miro Noga, Miro Džunko a Szidi Tobias.

    3.júna 2000 Paľo Habera moderoval súťaž krásy Ria Modelka 2000, kde vystúpil aj so skupinou Team.

    12.júna 2000 bol v TV Markíza odpremiérovaný nový videoklip Krátke lásky skupiny Team. V tento deň bola táto stránka premiestnená na vlastnú doménu www.habera.sk.

    5.augusta 2000 sa na akcii rádia Koliba Ahoj leto Nescafé 2000 v Poprade predstavila ako zlatý klinec programu skupina Team. Po dlhej príprave aparatúry sa o pol noci spustil očakávaný koncert novodobého Teamu. Okrem pár noviniek zahrali takmer všetky hity kapely. 19.augusta 2000 vystúpil Team aj na dni otvorených dverí TV Markíza.

    17.októbra 2000 sa konal niekoľko krát odkladaný krst albume 7edem skupiny Team v Prahe v clube Mecca.

    6.novembra 2000 vychádza nový sólový album Paľa Haberu Boli sme raz milovaní. Je to album zväčša pomalších skladieb o láske. Texty napísal Daniel Hevier a ako koproducenti pomohli Juraj Tatár a Július Kinček. Ako singel bol nasadená prvá skladba z albumu Kým pri mne spíš.

2001
Vychádza reedícia prvého albumu TEAM na CD.

2002
Skupine TEAM vyšiel ďalší album "Mám na teba chuť". Album získal okamžite veľmi dobrý ohlas od fanúšikov a hudobných kritikov. V Čechách za tento album TEAM získava zlatú platňu. Zároveň s úspechmi prichádza aj slovenské turné vo viacerých slovenských mestách. Turné "Easy TEAM tour 2002" skupina pripravuje najdlhšie vo svojej histórii.

2003
V apríli Team absolvuje veľké turné po Českej republike s názvom Poděbradka TEAM Tour 2003, jedno z najúspešnejších turné v histórii navštívilo vyše 50 000 ľudí. TEAM vypredal najväčšiu koncertnú arénu v Prahe – T-mobile arénu. Tento záverečný koncert turné navštívilo 10 000 ľudí. Turné bolo veľkou motiváciou pre ďalšiu prácu Teamu, už v druhom polroku 2003 začína skupina pripravovať ďalší radový album, ktoré sa má niesť v podobnom duchu ako album Mám na teba chuť. Koncom roka vychádza CD "Live in Praha", na ktorom je zachytená strhujúca atmosféra pražského koncertu. Album vychádza v spolupráci s Interkoncertom Praha.
2004
Celý prvý polrok TEAM pracuje na novom albume "Team X". Album vychádza v októbri 2004. Na jeho podporu začína TEAM pripravovať veľké turné po Českej republike s názvom TEAM X Tour 2005.

2004
Koncom roka 2004 a začiatkom roka 2005 prebiehala na Slovensku televízna pesničková súťaž Slovensko hľadá Superstar. Členom poroty bol spolu s Lacom Lučeničom (hudobník a spevák), Lenkou Slanou (zastupca vydavateľa), Julom Viršíkom (zástupca rádia) aj Paľo Habera. Paľo Habera zložil aj spoločnú skladbu Kým vieš snívať, ktorú otextoval Daniel Hevier, a spievali ju všetci finalisti súťaže.

V tomto roku Paľo Habera účinkoval aj v pražskom muzikály Traja mušketieri ako D‘Artagnan, s titulnou skladbou Jediná.

2005
V prvej polovici roka TEAM pripravuje a skúša nový koncertný program. Pre české publikum má pripravené najväčšie technické vybavenie, aké kedy v histórii TEAM použil na svojich koncertoch. Najnovším zvukovým systémom a s nákladnou video projekciou TEAM vyráža na turné 3.11.2005. Celé turné kapela odohrá v úžasnej pohode a publikum, ako aj kritika oceňuje vysokú úroveň profesionality koncertov kapely. Vrcholom turné je opäť pražský koncert pred zaplnenou T-mobile arénou.

2006
Po šiestich rokoch vydáva Paľo Habera svoj ďalší sólový album s názvom To sa stáva. Na album textovo prispel Paľov nový textársky objav Andy Ďurica (známy aj ako interpret skupiny Stereo).Ako singel vyšla v rádiách pesnička Od lásky závislí. K albumu bol natočený aj videoklik k pesničke Ako láva. Album obsahuje aj skladbu Ešte stále som tu ja, ktorá bola ako titulná a záverečná skladba k obľúbenému sitkomu Susedia.

2007
V roku 2007 TEAM odohral niekoľko akcií. Hlavnou náplňou roka bola príprava a nahrávanie albumu Team "11". Nasadenou skladbou bola pieseň Ako málo, druhou Miesto kde spávajú vtáci, treťou Budem ťa chrániť.
Dušan: "Chceli sme, aby album znel opäť súčasne, upustil som od tvrdých gitár a vsadili sme na popovejší sound. Hlavne som sa snažil usporiadať si v tomto roku život a popri tom všetkom s muzikou som sa venoval generálnej prestavbe nášho domu. Kto staval, asi vie, aké je to ťažké."

2008
Apríl 2008 sa niesol v znamení slovenského turné Teamu „Pavol Habera a Team Best Of Tour 2008“. Turné v siedmych mestách bolo skvele predané a patrilo k najväčším koncertným podujatiam roku. Po prvý raz kapela v rámci svetelnej šou využila množstvo laserových svetiel.
V máji 2008 turné Teamu pokračovalo po desiatich najväčších mestách Českej republiky. Koncerty boli vypredané a k vrcholom patrila Praha (11000 ľudí), Brno (9000 ľudí).
V závere roka hral Team ešte dva špeciálne koncerty v Brne (10000 ľudí) a v Ostrave.
Rok 2008 bol koncertným rokom.

2009
V Máji odštartovalo koncertné turné Megakoncert Fontána pre Zuzanu po mestách Brno, Ostrava, Praha, Košice, Bratislava, kde ako účinkujúci vystúpil aj Pavol Habera. Zaspieval si pesničky z albumu Fontána pre Zuzanu 2, kde bol aj duet s Luciou Bílou, s ktorou si zaspievali aj na turné. Zaujímavý bol aj urobený duet Paľa Haberu a Ewy Farnej k piesni Odkiaľ a kam, ktorá pôvodne duetom nieje. Okrem Paľa Haberu ešte vystúpili Jožo Ráž, Lucie Bílá, Vašo Patejdl, Robo Grigorov, Ibi Maiga, Oľga Záblacká a ako hostia Peter Cmorik, slovenské dvojičky TWiiNS, mladý objav KRISTINA, či mladá hviezda českej pop music Ewa Farná. To všetko naživo v doprovode špičkových štúdiových muzikantov – Marcel Buntaj, Juraj Tatár, Martin Gašpar, Bruno Oravec, Jimi Cimbala a Dušan Antalík!

V júli 2009 nahral Paľo Habera v spolupráci s Jurajom Tatárom titulnú skladbu k filmu Jánošík - pravdivá história. K tejto skladbe natočili aj videoklip v pražskom klube AVION.
© Wanthom 1998 - 2012
Akékoľvek kopírovanie textov alebo obrázkov je zakázané a podlieha autorskému povoleniu autora stránky !
Optimalizované pre prehliadač Mozilla Firefox! a rozlíšenie 1280x1024 bodov.
Podporte tieto stránky:
Ak sa Vám tieto stránky páčia a chcete prispieť na ich prevádzku a rozvoj, budem rád, ak prispejete aj symbolickou sumou na číslo účtu :
mBank 4200043222/8360

Prípadne môžete prispieť aj ľubovoľnou sumou na PayPal :
Prispievateľov, ak súhlasia, zverejním na tejto stránke.
PageRank ukazatel
Biografia :