JÚL 2009 - Pavol Habera bol oslovenený producentom Rudolfom Biermannom, či by nezložil titulnú skladbu k filmu Jánošík - pravdivá história. Paľo po zhliadnutí ukážok filmu, ktoré sa mu páčili, súhlasil a zložil a naspieval skladbu s názvom Láska a smrť. Autorom textu je Daniel Hevier.

V pražskom klube Avion už aj stihli nakrútiť videoklip, v ktorom sleduje Paľo usadený v pohodlnom kresle film Jánošík na veľkoplošnej obrazovke. Takáto poloha však speváka príliš nevystihuje: „Nerád sa na filmy pozerám sám. Najradšej sledujem film s rodinou, a aj keď idem do kina, tak radšej so sprievodom.“ Habera má s Jánošíkom dokonca spoločnú jednu vlastnosť. „Jánošík rovnako ako ja chcel pomáhať ľuďom,“ prezradil spevák. Vyzerá to tak, že produkcia si naozaj vybrala toho pravého.
Scénar videoklipu je spoločným dielom Paľa Haberu a Tomáša Bařinu, režiséra filmu Bobule (2007) a kultovej českej reklamy Bóbika.

Pavol Habera - Láska a smrť
(hudba : Pavol Habera / text : Daniel Hevier)
produkcia : Pavol Habera a Juraj Tatár
Text piesne
Láska a smrť

Dve päste mám, a jednu česť
Jednu kožu, ktorú musím na trh niesť
Dve frajerky Lásku a Smrť
Ktorej odomknúť

Vraví mi Smrť, umriem bez teba
Pôjdem s tebou do pekla aj do neba
Láska plačom zmáča mi hruď
Ľúb ma až na smrť

Dievča nesmúť za mnou, slzy sú ako hrach
Chlap sa musí pevne držať na nohách
Nechcem už viac ničomu uniknúť
Veď je láska viac než smrť

Čo som mohol chcieť, žil som až do smrti
Ráno budia úsvit slepé kohúty
Odchádzam, no nesmieš zabudnúť,
že je láska viac než smrť

Život je stôl, sedím za ním sám
V bielej slivovičke smútok rozpúšťam
Zelený strom je zoťatý
Dnes to zaplatím

Nepchám sa vôbec do dejín
Tam sú iní vrahovia a zlodeji
Z dvoch strán stoja Láska a Smrť
Ty ma neodsúď

Dievča nesmúť za mnou, slzy sú ako hrach
Chlap sa musí pevne držať na nohách
Nechcem už viac ničomu uniknúť
Veď je láska viac než smrť

Čo som mohol chcieť, žil som až do smrti
Ráno budia úsvit slepé kohúty
Odchádzam, no nesmieš zabudnúť,
že je láska viac než smrť
BlueBoard.cz
PageRank ukazatel
Novinky :
Novinky na stránke:
28. SEPTEMBER 2009 - Pridávam sem ďalšiu pomerne málo známu raritku - skladbu Stretnutie, ktorá sa práve teraz v čase Superstar hodí, nakoľko je to televízny duet Paľa Haberu a Darinky Rolincovej z roku 1992.  Táto skladba vyšla na albume Snehulienka a 7 pretekárov, ktorý som dnes pridal do Diskografie.

Podporte tieto stránky:
Ak sa Vám tieto stránky páčia a chcete prispieť na ich prevádzku a rozvoj, budem rád, ak prispejete aj symbolickou sumou na číslo účtu :
mBank 4200043222/8360

Prípadne môžete prispieť aj ľubovoľnou sumou na PayPal :
Prispievateľov, ak súhlasia, zverejním na tejto stránke.
21. OKTÓBER 2009 - Dara Rolins pripravuje vianočné koncerty, na ktorých vystúpi ako hosť aj Paľo Habera. Medzi ďalšími hosťami bude Karel Gott (pripravujú novšiu verziu duetu Zvonky štastia), Marta Jandová (len v Košiciach). Ako zvukový doprovod bude hrať Český symfonický orchester. Prítomnosť Karla Gotta dáva tušiť, že odznie aj skladba Svet lásku má, a určite aj niektoré z Paľových vianočných skladieb z albumu Svet lásku má. Z bratislavského koncertu bude vyrobený aj záznam na CD nosičoch.
Termíny koncertov :
10.november 2009 - Bratislava, športová hala Pasienky
11.november 2009 - Praha, klub SaSaZu
12.november 2009 - Praha, klub SaSaZu
17.november 2009 - Košice, hala Cassosport

21. OKTÓBER 2009 - Pavol Habera zložil novú hymnu pre finalistov Česko Slovenskej Superstar. Má názov Príbeh nekončí. Autorom textu je Daniel Hevier.
Anketa:
24. JANUÁR 2010 - Na vianočnom koncerte Dary Rolins si Paľo s Darou zaspievali okrem iného aj duet Home (originál od Michael Buble). Skladba je veľmi kvalitne nahratá, fakt stojí za to. Teraz si môžete tento duet vypočuť.
 
17. AUGUST 2010 - Podarilo sa mi zohnať výbornú raritku. V rádiu Slovensko vysielali 14.8.2010 reláciu Espresso (relácia o zlatej ére slovenskej a českej populárnej hudby) o začiatkoch kariéry Paľa Haberu. Okrem krátkeho prehľadu kariéry začínajúceho Paľa Haberu je tak aj skvelá skladba z čias pôsobenia v skupine Avion - Majiteľ súkromných vzbúr, skladba List od Vincenta (verzia z čias Avionu), ktorú neskôr Paľo prespieval so skupinou Team na prvý album Teamu. Tiež tam nájdete aj skladbu so skupinou Avion - Spočítané máš a Výpravca vtákov.

A tu si viete vypočuť záznam z relácie:

18. JÚN 2010 - Pred mesiacom (17.5.2010) vyšla výberovka Paľa Haberu s názvom The Best of Pavol Habera. Na 2 CD nájdete väčšinu Paľových hitov, ako aj zopár raritiek.
Na albume konečne vyšla aj doteraz nikde nevydaná skladba z filmu Jánošík - Láska a smrť, ako aj veľmi málo známa skladba z muzikálu Mary Stuart - Skon kráľa, ktorá síce vyšla aj na CD, ale málokto o tom CD vedel. Viac o CD, ako aj tracklist nájdete na tejto stránke.


3. SEPTEMBER 2010 - Na stránku som pridal viacero kompletný skladieb, ktoré Paľo Habera naspieval ešte v čase pôsobenia v skupine AVION (1986-1987). Viete si tu pustiť celú skladbu a ku každej skladbe je aj kompletný text pesničky. Stránku si viete pozrieť kliknutím na tento link, link nájdete aj v Diskografii na konci v časti Nevydané skladby a rarity.



Powered by Podbean.com
28. OKTÓBER 2010 - V magazíne satelitnej televízie vyšiel rozhovor s Paľo Haberom. Keďže tento magazín nieje možné si zakúpiť, pretože je zdarma zasielaný užívateľom tejto služby, prinášam Vám oskenovaný článok. Príjemné čítanie.

1. NOVEMBER 2010 - Podarilo sa mi zohnať fotky Paľa Haberu, ktoré koncom augusta nafotila Eva Palkovičová v Prahe, v reštaurácii SOHO. Viac fotiek nájdete vo fotogalérii, tu je len pár ukážok.
Veľmi si cením aj fotky z fotenia (backstage) Paľa Haberu, fotografkou Evou Palkovičovou. Ďakujem Evka!
Viac fotiek vo fotogalérii.

30. MÁJA 2011 - Podarilo sa mi zohnať zaujímavú raritku, duet Paľa Haberu a Evy Wolframovej z roku 1985 - Máš ma.
26. NOVEMBRA 2011 - Ďalšia mimoriadne vzácna raritka, skladba skupiny TEAM z roku 1989 Odvrátená strana tvojej tváre. Vyšla na platni len ako samostatný singel. Obal, fotky singla a texty nájdete aj v Diskografii - singel Lietam v tom tiež / Odvrátená strana tvojej tváre.
19. JANUÁRA 2012 - AKTUALIZOVANÉ - A je to tu! Team organizuje posledné turné a končí! Už sú známe termíny koncertného turné Habera a TEAM Final Tour 2012. Česká časť turné bude mať názov Česká Pojišťovna Habera a Team Final Tour.



Vyjadrenie Paľa Haberu : "Po takmer 30 rokoch od vzniku TEAMu chceme uzavrieť jednu mimoriadnu a úspešnú kapitolu našich hudobných životov a najlepší spôsob je zahrať našim fanúšikom a predviesť sa im v tom najlepšom svetle. Bude to naše najväčšie turné, čo sa týka celej výpravy svetiel, efektov, zvuku a veľkosti pódia - tak, aby to spĺňalo najprísnejšie európske kritériá. Už teraz na tom pracujeme. Ak fanúšikovia chcú, môžu nám posielať tipy na pesničky, ktoré by nemali na koncerte chýbať. Toto turné bude hlavne pre nich, tak nech si ho s nami ešte poriadne užijú."
Hlasovať za piesne, ktoré by nemali na koncertnom turné chýbať môžete v tejto ankete.

Lístky sú už v predaji cez Ticketportal, ceny sú od 19 eur.
2. MÁJA 2012 - Prinášam Vám exkluzívne fotky z príprav turné, zábery sú z Prievidze. No čo poviete, bude to špica.

A dôležitá zmena : Všetky koncerty začínajú až od 20:30 hod.


17. JÚNA 2013 - Skvelá novinka: TEAM na akustickom turné a DVD z koncertného turné vyjde na jeseň !!!

Vážení přátelé,
dovolujeme si Vám oznámit, že Palo Habera a skupina TEAM, kteří se rozloučili se svými fanoušky halovými koncerty v rámci Final tour 2012 připravili na podzim tohoto roku akustickou verzi svých největších hitů, aby navštívili své věrné i v menších městech, do kterých TEAM v rámci svých megakoncertů nemohl zavítat.
Vstupenky budou v předprodejích od 5. června 2013. Koncerty mají velmi omezené kapacity vzhledem k uspořádání a kapacitám sálů. TEAM přes prázdniny bude pracovat na aranžmá svých skladeb v akustickém provedení a kapela věří, že připraví návštěvníkům velmi uvolněné, netradiční koncertní představení s přátelskou a intimní předvánoční atmosférou.
GLANC Music
tisková zpráva

Čo sa týka slovenských koncertov, tie sú tiež v príprave, termíny sa upresnia neskôr. Už na českej časti turné sa bude predávať DVD z minuloročného koncertného turné Team Final Tour.

31. OKTÓBER 2013 - do fotogalérie som pridal skvelé fotky z Team Unplugged v Brne. Tu je len malá ukážka, viac vo fotogalérii. Autor fotiek je Pavel Hotárek, ďakujeme Pavle!

11. JÚL 2015 - novinková pesnička skupiny Team sa bude volať Viem čo cítiš a mala by vyjsť v auguste alebo v septembri 2015. Mala by to by taká kľudnejsia vec, mala by mat takú intímnejšiu atmosféru. Autor textu je Daniel Hevier.
Okrem prípravy na novom albume Team je Pali momentálne dosť vyťažený aj porotcovaním v SuperStar 2015.

10. SEPTEMBER 2015 - dnes ráno o 9:10 bola na FunRádiu premiéra novej skladby Teamu - Viem čo cítiš. Autor hudby Pavol Habera, autor textu Daniel Hevier. Po 15 hodine bola premiéra na českom rádiu Impuls.

Paľo v rozhovore pre rádiá tiež prezdradil, že táto skladba zatiaľ nie je predzvesťou celého albumu, ale výjde ako bonusová skladba, aj spolu asi s ďalšími dvoma skladbami, na koncertnom DVD (a pravdepodobne aj CD) z minulého turné z roku 2012 z pražskej O2 Arény. A vraj ak budú "veľmi plodní" tak z toho možno vyjde aj samostatné CD.
Koncertné turné v roku 2016 bude v 15 mestách v Českej republike a na Slovensku, začne v máji, medzi majstrovstvami sveta v hokeji a majstrovstvami Európy vo futbale.

14. OKTÓBER 2015 - pripravované turné Paľa Haberu a skupiny Team bude niesť názov Habera a Team "33" Tour 2016.
Je to na počesť 33-tieho výročia založenia skupiny Team.
Generálny partner turné je finančná skupina DRFG.

Predpredaj lístkov začína 19.10.2015 o 9 hodine
na www.ticketportal.cz a www.ticketportal.sk.

Slovensko:                                             
  1.5.2016 - Prievidza - Zimný štadión Prievidza
  4.5.2016 - Košice - Steel Aréna
  6.5.2016 - Poprad - Zimný štadión Poprad
12.5.2016 - Bratislava - Národne tenisové centrum
16.5.2016 - Martin - Zimný štadión Martin

Česká republika:
20.5.2016 - Zlín - Zimný štadión Luďka Čajky
24.5.2016 - Olomouc - Zimný štadión Olomouc
26.5.2016 - Brno - DRFG Aréna
28.5.2016 - Havličkův Brod - Zimný štadión Havličkův Brod
30.5.2016 - Pardubice - Tipsport Aréna
  1.6.2016 - Praha - O2 Aréna
  3.6.2016 - Chomutov - SD Aréna
  5.6.2016 - Plzeň - HM Aréna
  7.6.2016 - České Budějovice - Budvar Aréna
  9.6.2016 - Ostrava - ČEZ Aréna